Winny Maas

Winny Maas

Organisatie:
MVRDV

Architect, stedenbouwkundige en landschapsarchitect Winy Maas (Schijndel, 1959) richtte in 1993 samen met Jacob van Rijs en Nathalie de Vries architectenbureau MVRDV op. Maas verwierf internationale faam met een breed scala aan bouwtypologieën, verschillend in schaal en altijd innovatief, experimenteel en theoretisch goed onderbouwd.
De afgelopen 25 jaar was Maas verantwoordelijk voor iconische en veelbesproken projecten als de Markthal (2014), Crystal Houses (2016), Tainan Spring (2020), Depot Boijmans Van Beuningen (2021) en Valley (2021). Voor onder meer Parijs, Bordeaux en Oslo ontwikkelde Maas masterplannen. In Nederland is Maas sinds 2012 supervisor van Floriade 2022 en sinds 2017 supervisor voor de binnenstad van Eindhoven.
Maas is een veelgevraagd gastspreker en gasthoogleraar aan verschillende universiteiten, daarnaast leidt hij The Why Factory, een denktank van de TU Delft die toekomstige steden onderzoekt en visualiseert. In 2011 werd Maas benoemd tot Chevalier de la Légion d'honneur, de hoogste onderscheiding van de Franse overheid. In 2015 is hij door de Nederlandse overheid benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Tevens is hij erelid van architecten-organisaties in Schotland, Engeland en Amerika.

« Naar het overzicht

Terug naar boven