Carlijn Timmermans

Carlijn Timmermans

Carlijn Timmermans is lichtontwerper sinds 2008 en heeft in december 2012 C.Light.Wise opgericht; een onafhankelijk lichtontwerpbureau waarmee zij haar passie voor ruimte, licht, schaduw, vormgeving en communicatie weet te bundelen en dit vol enthousiasme inzet in projecten waar een lichtontwerp onmisbaar is. Het projectportfolio is met name op publieke ruimten gericht.

Haar reislust en interesse in andere culturen voeden en verbreden haar perspectief op licht. In 2014 heeft Carlijn haar kennisverbreding doorgezet in de 2-jarige Master opleiding ‘Architectural Lighting and Design Management’ aan Hochschule Wismar in Duitsland en in 2016 haar M.A. behaald.

Parallel aan de ontwerpprojecten houdt zij de internationale beurzen en conferenties in de gaten om kennis en inspiratie op te doen. Ze is betrokken bij Women in Lighting, is jurylid bij de Light Challenge en deelt graag haar zicht op licht door middel van o.a. presentaties en webinars. Tijdens deze editie van de Light Challenge neemt ze ook de rol van tweede secretaris op zich.

"Ontwerpen is een proces en zal gedurende de Light Challenge steeds duidelijker vorm krijgen. Het is goed om als toeschouwer / jurylid in een paar heldere stappen meegenomen te worden in dit proces en de keuzes die er gemaakt zijn. De opdrachtvraag zal natuurlijk beantwoord moeten zijn. Daarbij vind ik het interessant om te zien hoe de groepen hun kwaliteiten en eigenheid weten in te zetten in de concepten", aldus Carlijn over de beoordeling van de concepten.

Een laatste tip voor de studenten: "Lees de opdracht goed, leer je teamgenoten kennen, maak gebruik van elkaars kwaliteiten, doe eens gek en heb vooral veel plezier met de Light Challenge!"

Social Media

Linkedin   

« Naar het overzicht

Terug naar boven