Nieuwe partner Light Challenge 2021: Smart City Plaza

Nieuwe partner Light Challenge 2021: Smart City Plaza

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij de Light Challenge 2021. Smart City Plaza, platform voor iedereen die zich bezighoudt met de inrichting van de slimme en duurzame openbare ruimte, is een van onze nieuwe partners. We stellen Smart City Plaza kort aan je voor.

"Smart City Plaza is een platform voor iedereen die zich bezighoudt met de inrichting van de slimme en duurzame openbare ruimte", vertelt Wendy Daanen. "Op het platform vind je een overzicht van duurzame en technologisch innovatieve producten voor de buitenruimte, projecten, hieraan gerelateerde artikelen, nieuwsberichten en een community om kennis en ervaring te delen over projecten en producten."

Waarin onderscheidt Smart City Plaza zich? 
"Smart City Plaza beperkt zich niet tot openbare verlichting, maar bestrijkt de gehele openbare ruimte.  Het platform bevat het grootste overzicht Nederlandse slimme en duurzame producten. Om onafhankelijk te blijven vraagt Smart City Plaza -anders dan gebruikelijk- geen bijdrage van productleveranciers voor de plaatsing van productinformatie. De leden dragen bij in de vorm van een abonnement, voor objectieve productinformatie  en het gemak van een product- en projectoverzicht op één plek. Daarnaast is er voor overheden ook een besloten community. Hierin worden projecten gedeeld en de producten die hierbij gebruikt zijn, om maximaal van elkaar te kunnen leren en niet telkens het wiel opnieuw te hoeven uitvinden. Dit is ook de plek om vragen te stellen aan andere leden van de community hoe zij dingen hebben gedaan of hoe zij misschien problemen zouden tackelen."

Waarom is Samrt City Plaza partner geworden van de Light Challenge?
"De Light Challenge is een belangrijk evenement voor gemeenten en de ontwikkeling van de openbare verlichting. Door de diverse samenwerkingen tussen overheden, bedrijven en studenten ontstaat er een creatieve dynamiek waar vaak hele interessante concepten uit voortkomen. Smart City Plaza verbindt zich graag aan zo’n innovatie-stimulerend initiatief."

Wat heeft Smart City Plaza met het thema Glowing Nature?
"Het thema Glowing Nature stimuleert het out of the box denken, een belangrijke voorwaarde voor innovatie. Het is vaak een uitdaging om afgelegen en soms onveilige plekken te verlichten. Hoe doe je dat met respect voor de natuur en voor de mens? Wij zijn erg benieuwd welke vernieuwende ideeën hier uit voortkomen!"

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven