Ook Lightronics partner van Light Challenge

Ook Lightronics partner van Light Challenge

Met Lightronics heeft wederom een bekende speler in de verlichtingswereld zich verbonden aan de Light Challenge.

"Lightronics is fabrikant van professionele verlichtingsoplossingen", vertelt Ariane Rombouts van het bedrijf. "Je komt onze verlichting tegen in allerlei situaties, in de openbare ruimte op straten en wegen, industrieterreinen en parkeerterreinen, maar ook in woonomgevingen zoals appartementencomplexen en woonerven. Onze ervaren engineers ontwerpen onze armaturen op onze locatie in Waalwijk waar ze vervolgens in onze eigen productielocatie worden geassembleerd. Op die manier werken we dagelijks aan onze ambitie: verlichting voor een CO2-vrije en circulaire toekomst."

Waarin onderscheidt Lightronics zich van andere spelers op de markt? "We kijken in de openbare ruimte graag mee met onze klanten op locatie om de beste lichtoplossing te kiezen. Onze lichtontwerpers maken vervolgens een lichtplan op maat zodat we de beste lichtoplossing kunnen garanderen, voor zowel mens als omgeving. Bovendien stellen we een hoge kwaliteit aan onze producten die we garanderen door uitvoerige testen conform ISO 9001: 2015 en ISO 2859 en certificaten zoals het DEKRA Led Performance en Qualicoat ISO 12944 certificaat."

Kennisdelen is de belangrijkste motivatie voor Rombouts en haar collega's om zich aan te sluiten bij de Light Challenge. "Lightronics is partner geworden van de Light Challenge omdat we graag onze kennis delen op het gebied van lichttechniek en duurzame verlichting. We denken dat de Light Challenge een mooie manier is om de nieuwe generatie bewust te laten worden van de kracht van licht. Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar innovaties en manieren om onze verlichting nog duurzamer te maken. We hopen daarom ook zeker wat van de studententeams te kunnen leren!"

En het thema Glowing Nature, wat betekent dat voor Lightronics? "We ontwikkelen onze verlichtingsoplossingen voor zowel mens als omgeving. Licht biedt zicht en veiligheid voor mensen maar kan overlast geven voor flora en fauna. Daarom hebben we de afgelopen jaren verschillende ontwikkelingen uitgevoerd om licht aan te bieden alleen waar en wanneer het nodig is. Dit doen we door gebruik te maken van manieren om licht te sturen, zoals lenzen en afschermingen, maar ook door gebruik te maken van slimme componenten in onze armaturen. Met sensoren en communicatie tussen armaturen kan er altijd voldoende licht geboden worden wanneer het nodig is en kan het licht gedimd worden als het niet meer nodig is. Zo zorgen we niet alleen voor een prettig verlichte ruimte, maar ook voor een bijdrage aan energie besparing en een groenere toekomst."

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven