Zumtobel partner Light Challenge

Zumtobel partner Light Challenge

Het internationaal toonaangevende bedrijf Zumtobel Groep heeft zich als partner verbonden aan de Light Challenge 2021. We spraken met Jonathan Visser, Area Sales Manager.

Kan je ons iets vertellen over Zumtobel?

De Zumtobel Groep is een internationaal toonaangevende verlichtingsgroep waarin het familiebedrijf Zumtobel, dat al 70 jaar bestaat, het hoofdmerk is. Samen met zijn andere merken acdc, Thorn en Tridonic biedt de groep zijn klanten over de hele wereld een uitgebreid portfolio van producten en diensten voor zowel binnen als buitenverlichting. Niet alléén dankzij Tridonic, dat een leidende rol heeft in de fabricage van hardware en software voor verlichtingssystemen, is ons serviceaanbod één van de meest uitgebreide in de hele verlichtingsindustrie. Wij kunnen hiermee dus slimme lichtregelingen en noodverlichtingssystemen leveren; ‘light as a service’ aanbieden; en het ontzorgen van klanten bij vragen over het hele lichtconcept. Dankzij dit portfolio van merken zorgen wij ervoor dat wij de juiste oplossing voorstellen voor de benodigde toepassing. Binnen Nederland werken wij samen met, onder anderen, gemeentes, industriële klanten, musea, retailgroepen, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en zorginstellingen.

Zumtobel richt zich grotendeels op binnenverlichting. Wat kunnen jullie betekenen in de openbare ruimte?

Het merk Zumtobel richt zich inderdaad grotendeels op binnenverlichting maar binnen de Zumtobel Group hebben acdc en Thorn een sterke focus op outdoor. Historisch zijn we met deze merken al zeer lang één van de hoofdrolspelers in Scandinavië, UK en Frankrijk, waar we zowel technische als in applicatie kennis een stevige reputatie hebben opgebouwd. Sinds kort zijn we ook in Nederland actief in deze tak van de verlichting, waar we met de kennis en producten van beide merken zeker een meerwaarde kunnen betekenen. Ik laat even kort de merken zelf aan het woord:
Het moto van acdc is “Ruimtes omzetten in beleving”. Met een duidelijke expertise en focus op architecturale buitenverlichting, combineert acdc esthetisch productdesign met uitgebreide toepassingskennis om elk buitenlandschap aan te vullen en ruimtes om te zetten in beleving. Het gaat hier dus niet altijd over de normen maar ook over hoe mensen een ruimte ervaren.
Het moto van Thorn is: “Het juiste licht creëren”. Verlichting komt op zijn best mensen, plaatsen en het milieu in gelijke mate ten goede. Thorn brengt daarom kwaliteit, innovatie en duurzaamheid in balans om armaturen te maken met precies het juiste licht. Dit geldt voor zowel parkeerterreinen als straatverlichting en monumenten als sportvelden.

Waarom is Zumtobel partner geworden van de Light Challenge?

Wij als Zumtobel Group zijn altijd op zoek naar nieuwe denkwijze over verlichting. Dit betreft zowel de oplossingen zelf als de technieken hierachter, met een sterke focus op hoe wij dit nog duurzamer kunnen realiseren. Uiteindelijk worden onze producten gebruikt om een bepaalde effect te creëren en hoe je een ruimte, binnen of buiten, wil beleven. Het inspireren van de volgende generatie over wat met licht mogelijk is, vinden wij een essentiële bijdrage aan de maatschappij. Binnen Nederland is de naam van Zumtobel Group op gebied van buitenverlichting helaas wat minder bekend. Via dit platform willen wij natuurlijk ook onze naam wat breder in de markt zetten.

Wat hebben jullie met het thema Glowing Nature?

Enthousiasme! Als bedrijf zijn wij zeer geïnteresseerd in wat de deelnemers hiervoor kunnen bedenken om te zien of en hoe wij dit kunnen integreren binnen onze huidig of toekomstig portfolio. Wij zijn benieuwd naar de resultaten…

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven