The lighthouse van 4F.Studio reist naar Milano design week 2022

The lighthouse van 4F.Studio reist naar Milano design week 2022

Van 6 tot 12 juni 2022 presenteert BASE de tweede editie van "We Will Design": ontwerpers van over de hele wereld, scholen, universiteiten, internationale instellingen en jonge studenten komen samen in een experimenteel laboratorium van verbeelding en inclusie, waar praktijken en ontwerp ervaringen een hulpmiddel worden om de vele tegenstellingen van ons heden te lezen - en soms op te lossen - tussen nabije visies, alledaagse idealen en micro-utopieën.

The lighthouse van 4F.Studio, winnaar van de Light Challenge 2021, zal hier ook een onderdeel van zijn. Waan je in een wereld van microben, en ontdek de potentie van algen in de toekomst! The Lighthouse is een bioreactor die cyano-bacteriën bevat. Straatmeubilair kan 's nachts algen kweken door de dag/nacht-cyclus om te draaien. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van 'rest' licht en er wordt gezorgd voor verlichting om te kunnen zien. Het licht activeert ook de fotosynthese, die algen vervolgens kunnen gebruiken. Verschillende kleuren licht hebben andere effecten op dieren. Door het zo aan te passen, kunnen algen worden gekweekt in een stedelijke omgeving, rekening houdend met het hele ecosysteem.

4F.Studio is een multidisciplinair corporatief actief op het snijvlak van Design, Kunst en Wetenschap. Complexe vraagstukken worden vertaald naar objecten die op elkaar inwerken, en deze voornamelijk op de natuur gebaseerde thema's worden begrijpelijk gemaakt voor het publiek. Deze specificatie biedt een positief perspectief dat oplossingen voor de toekomst laat zien.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven