Heijmans sluit aan bij Light Challenge

Heijmans sluit aan bij Light Challenge

Projectontwikkelaar Heijmans is een van de partners van de Light Challenge. In dit artikel meer over de historie van het bedrijf en de link met de Light Challenge.

Het verhaal van Heijmans is ooit begonnen met een stratenmaker. Jan Heijmans startte in 1923 op zijn twintigste een bedrijf dat in de jaren daarna uitgroeide tot wegenbouwer, tot bouwer van woningen, winkels en bedrijfspanden en tot ontwikkelaar van woonwijken, winkelgebieden en bedrijvenparken. In al die tijd is het maken nooit uit ons DNA verdwenen. Ook vandaag de dag zijn we in ons denken en doen nog steeds makers. We bedenken, adviseren, ontwikkelen en ontwerpen, altijd met als uiteindelijk doel om iets tot stand te brengen. Heijmans is een bedrijf met een gezonde ambitie. Wij willen bijdragen aan het maken van een gezonde leefomgeving. Iedereen wil schone lucht inademen, wonen in een fijne buurt, genieten van mooie natuur, werken op een goede werkplek, veilig reizen van A naar B en aan het einde van de dag weer gezond thuiskomen. Gezond sluit aan bij een bredere beweging die de maatschappij al langere tijd maakt.

Heijmans heeft een afdeling E en I en heeft een landelijke dekking vanuit  4 regiokantoren. En is al 20 jaar actief binnen de OVL markt. Heijmans E en I, ontwerpt, installeert en onderhoud technische installaties in de openbare ruimte voor o.a. overheden, B2B en sportverenigingen. Onder de technische installaties wordt verstaan, o.a. Openbare Verlichting,  Verkeersregelinstallaties, Parkeerautomaten, Oplaadinfra, Matrixborden, parkeerverwijssystemen, en Smart Solutions in het kader van Smart Cities. E en I is ook actief op de sport gerelateerd verlichting, voor  opdrachtgevers zoals het PSV-stadion, Hockeyclub Den Bosch en overige sportaccommodaties.

Heijmans is partner geworden omdat Heijmans het belangrijk vind dat er vanuit de jeugd interesse komt voor de infratechniek. En zich met Light Challenge een aandeel kan leveren in de begeleiding van deze studenten. En omdat Heijmans E en I innovatie in zijn eigen organisatie heeft, graag mee willen denken en doen om de studentenkennis te ontwikkelen en samen met de studenten te onderzoeken, welke mogelijkheden dit gaat opleveren voor de toekomst.  

Heijmans is met een grote club binnen zijn organisatie al jaren actief met innovatieve (glow) productontwikkeling bezig, denk hierbij aan zebrapaden, glowstuds op fietspaden,  glow-in-the-dark verfproducten, etc. Ook Heijmans is met allerlei innovaties aan het experimenteren naar oplossingen voor een energieneutrale oplossing voor allerlei toepassingen, niet alleen met glow producten, maar in de breedste zin van het woord, actief om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een energie neutrale maatschappij/wereld.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven